En aquesta nova entrada, entrarem a parlar sobre els tipus de lesió "muscular" que hi ha.
Per poder classificar els tipus de lesió muscular que hi ha, primer de tot hem de dividir en els dos gran grups de lesió muscular, que son; lesions traumàtiques i les no traumàtiques, i dintre d'aquestes trobem sub-classificacions:
Lesions NO traumàtiques:
- Rampes: És una contracció involuntària, passatgera i dolorosa d'un o diversos músculs, espontàniament reversible per l'estirament i la compressió. Provoca dolor local, molèsties i espasme del múscul afectat i una incapacitat per relaxar.
Podem nomenar-les rampes, però també rep noms col·loquials com; "calambres", quan diem que s'ha pujat el besó...
- Cruiximents o "agulletes": Es la molestia en forma de sensació de punxades de agulles, que es provoca durant el periodes de recuperació del nostre cos, després d'un esforç elevat (dolor a les zones més treballades)
Lesions traumàtiques:
- Elongació o estirament: Distensió d'algunes fibres, però mantenint la seva integritat. L'esportista nota un dolor molt viu a nivell muscular, que no arriba a impedir la realització de l’exercici. El múscul és sensible a la palpació i està mitjanament contret. Amb la mobilització activa reapareix el dolor i cedeix amb el repòs. Normalment no hi ha equimosi superficial (hematoma).
- Contractura: Contracció involuntària, duradora o permanent d'un o diversos grups musculars. Normalment parlem de contractura quan ens trobem amb una molèstia muscular desagradable i dolor a la palpació. Sol aparèixer una zona dins el múscul més dolorosa, i a la palpació, podem notar petites rugositats. L’elasticitat queda limitada si la comparem amb el membre contra lateral .
- Trencament fibril · lar: Es produeix quan es trenquen fibres. Equival al denominat "tirón". Es passa de l'elongació i es trenquen fibres amb hemorràgia local més o menys important. Apareix un dolor com una "fuetada". Fa mal fins i tot amb el descans, tot i que s'incrementa amb la pressió i el moviment.
- Trencament muscular: És una lesió superior al trencament fibril · lar. Pot ser total o parcial. Apareix un dolor brutal i intens. Les fibres trencades són nombroses i apareix un hematoma important. D'això resulta una equimosi equivalent a nivell de la ruptura. (Impotència funcional total).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada